Ivy College Portfolio Booster Costa Rica Trip by Elegante Student Experiences (ESE)

Included: All transportation, accommodation, meals, insurance, park entry and volunteering **Student Cost: \$1,750, Adult Cost: \$2,000**

Flight Cost from LAX (add-on): \$750 (Nearby states will need a positioning flight to LAX and other states will use alternate flights, we will help with all additional flight arrangements to get you the best pricing and timing possible)

Grades: >9th grades, ages 16+ can join w/ parent consent, <16 need a parent chaperone.

APPLY HERE (refundable deposit): https://g892w0rkuhg.typeform.com/to/pVE55jCj

Testimonials: https://drive.google.com/drive/folders/16PwaOX9eEyBgatNiOxUELv5SVqpweHo2?usp=share_link

Photos: https://drive.google.com/drive/folders/1866S593t-5EZFWklu2-lthxquguhXirj?usp=share-link

E-mail & Whatsapp (Sabina): sabina@elegante.tours and wa.me/38631255041

E-mail & Whatsapp (Umit): umit@elegante.tours and wa.me/17204328648

DAY 1: JUNE 4

- Route: Los Angeles (LAX) to Liberia, Costa Rica (LIR)
- Airline: Alaska Airlines Flight AS 1332 (NonStop)
- Duration: 5 hours 35 minutes, Departure: 1:55 PM, Arrival: 8:30 PM
- Transfer to ONDA (stayonda.com, Playa Grande near Tamarindo)
- Duration: Approx. 1 hour 30 minutes
- Check-in: Upon arrival, snacks and refreshments available upon request

DAY 2: JUNE 5

- 6:00 AM: Optional walk at Playa Grande with Dr. Y
- 8:00 AM: Breakfast at ONDA
- 9:00 AM: Orientation meeting (45 mins) Introduction to CR and trip expectations
- 10:00 AM: Visit Las Baulas National Marine Park and Tamarindo Wildlife Refuge
- 1:00 PM: Lunch at ONDA
- 2:00 PM: Catamaran trip swimming, snorkeling, dinner along the coast
- 7:00 PM: Return from the Catamaran trip
- 8:00 PM: Optional game night
- 9:00 PM: Bedtime for early risers

DAY 3: JUNE 6

- 6:00 AM: Optional beach walk with Dr. Y
- 7:30 AM: Breakfast
- 8:30 AM: Depart for Verdi Azul (1-hour transfer)
- 10:00 AM: Surfing Lessons by Costa Rica's national athletes (3-hours)
- 1PM: Beach Picnic Lunch & Chill time
- 3PM: Environmental & Turtle preservation workshops (2-hours)
- 5PM: Turtle release
- 6PM: Sunset Dinner at the beach
- 8PM: Night patrol for turtle conversation (2 hour volunteering)
- 9:30 PM: Return to ONDA (1-hour transfer)

• 10:30 PM: Bedtime

DAY 4: JUNE 7

- 7:00 AM: Breakfast & collect boxed lunch
- 8:00 AM: Depart for Monteverde (4-hour drive)
- 12:00 PM: Cloud Forest visit (4.5 hours), hummingbird feeders
- 5:30 PM: Coffee, chocolate tasting, and night wildlife walk
- 8:00 PM: Dinner at Pension Santa Elena
- 9:30 PM: Early bedtime

DAY 5: JUNE 8

- 6:00 AM: Optional exploration of Santa Elena with Dr. Y
- 7:00 AM: Breakfast & collect boxed lunch
- 8:00 AM: Departure with scenic stops (3-hour drive)
- 11:00 AM: Park exploration & lunch (3 hours)
- 2:00 PM: Visit to free Hot Springs
- 4:00 PM: La Fortuna City Tour
- 6:00 PM: Transfer to Shalom Christian Community (SCC) (2.5 hours drive)
- 8:30 PM: Dinner at SCC

DAY 6: JUNE 9

- Morning: Community clean-up, care package preparation, and delivery (4 hours)
- Afternoon: Meal preparation and various service at ShalomCR.org
- Evening: Dinner, coat and sock delivery to homeless

DAY 7: JUNE 10

- 8AM: Serve breakfast at Elder care unit and engagement (2 hours)
- 10:30 AM: Volunteering at local schools as English Conversational Partners (2 hours)
- 12:30 PM: Depart for University Visits and boxed lunch in the bus
- 1:30PM: ULACIT University visit
- 2:30PM: Fidelitas Visit
- 4:00PM, National Museum of Costa Rica
- 6PM: Dinner and free time at Plaza Escazu
- 10:00 PM: Transfer to the airport

DAY 8: JUNE 11

- Route: San Jose, Costa Rica (SJO) to Los Angeles (LAX)
- Airline: Alaska Airlines Flight AS 1351 (NonStop)
- Duration: 5 hours 35 minutes, Departure: 00:33 AM, Arrival: 6:00 AM